Veriappelsiinilohi

 

Tähänkin ruokaan käytin sitä, mitä kotoa löytyy; yrttejä, sipuleita, mausteita, omenaviiniä ja kuivattuja sieniä. Lisäksi tarjouslohta ja alkutalvesta niin makeita, pieniä veriappelsiineja. 

n. 400 g kirjolohen filettä

n. 300 lämminsavulohta (tai 100 g kylmäsavulohta)

2 pientä veriappelsiinia

1 punasipuli

pala purjoa tai kevätsipuleita (tilliä)

silputtua lehtikaalia

kourallinen kuivattuja sieniä

1 suippopaprika

makeaa chilikastiketta

sitruunapippuria

1-2 tl suolaa

2 dl Limonelloa tai ruokakermaa + 1dl kermaa

2 rkl vahvaa sinappia

(2 dl valkoviiniä)

Lisäksi keitetyt perunat tai täysjyväriisi.

Pese appelsiinit kuumalla vedellä ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Silppua sipulit ja paprika. Öljyä uunivuoka, poista lohesta nahka ja paloittele kala vuokaan. Ripottele päälle sitruunapippuri, suola ja chilikastike. Lisää sipulit, paprika ja lehtikaalisilppu. Rutista päälle kourallinen kuivattuja sieniä, jos niitä löytyy. Kaada päälle kerma (ja viini). Peitä ruoka appelsiinisiivuilla.

Anna kypsyä 175-asteisessa uunissa, kunnes perunat/riisi ovat lähes kypsiä. Nosta vuoka uunista, lisää savulohi ja desin verran kermaa (meillä sitä oli jäänyt Vana Tallinna -kahveista). Kypsennä uunissa vielä kymmenisen minuuttia, anna vetäytyä vuoassa hetki ja tarjoa keitettyjen perunoiden/riisin ja raikkaan salaatin kanssa. 

Kommentit

Suositut tekstit