Punajuuripata (joulun hävikkipata)

Tämän reseptin pohjana on HS:n punajuuripadan ohje. Koska meillä oli jäänyt joulusta muutakin kuin punajuuria, hyödynsin niitä ja virolaisessa vodkassa lionneita herukoita, lisäksi pakastimesta löytyi lipstikkaa, suppilovahveroita ja porkkanasiivuja. Reseptiä voi muunnella oman mieltymyksen tai kaapista löytyneiden ainesten mukaan, niin minäkin aina teen.

Kaksi ihanan lämmittävää ruokaa, joihin käytetään nyt edullisesti saatavia aineksia - Ruoka | HS.fi

 

n. 500 g punajuuria

2 jauhoista isoa perunaa

2 porkkanaa

1 punainen paprika

1-2 punasipulia

2-4 valkosipulinkynttä

(raastettua inkivääriä)

öljyä

5-6 dl kasvis/kanalientä

1-2 dl kuivattuja tai pakastettuja suppilovahveroita

muutama kuivattu taateli (kivettömänä)

(marjoja)

lehtikaalia tai lipstikkaa silppuna

pari desiä punaisia linssejä tai papumix

soijaa maun mukaan

1-2 rkl ruokosokeria

1-2 rkl 7-maustetta (tai garam masalaa)

150 g sinihomejuustoa

Kuori ja pilko sipulit ja kasvikset kuutioiksi. Poista taateleista kivet. Kuumenna pata ja kuullota öljyssä sipulit, mausteet ja kasvikset. Lisää kasvis/kanaliemi ja anna hautua puolisen tuntia. Lisää taatelit (ja marjat), huuhdellut pavut tai linssit, sienet ja yrtit. Maista ja lisää tarvittaessa soijaa. Anna hautua vielä puolisen tuntia, että kasvikset ovat kypsiä ja maut tasoittuneet.

Murusta tai viipaloi annoksiin sinihomejuustoa ja tarjoa kuumana. Jos haluat miedomman padan, lisää siihen loppuvaiheessa 2 dl ruokakermaa.

Kommentit

Suositut tekstit