Punasipulihilloke

Tämän ohjeen pohjana käytän K-ruoka.fin ohjetta, mitä muutan joulunaikaan sen verran, että vaihdan mehun glögiin ja lisään keitokseen jouluisia mausteita.

500-600 g punasipulia

1 kanelitanko

1 tähtianis

5 kokonaista neilikkaa

5 kokonaista mustapippuria

1 tl jauhettua inkivääriä

1,5 dl punaviiniä

1 dl glögiä tai mustaherukkamehutiivistettä

1-2 rkl punaviinietikkaa

 1,5-2 dl hillosokeria

Kuori ja hienonna punasipulit. Pane neilikat ja maustapippurit maustesiivilään tai teepalloon. Kiehauta punaviini, glögi/mehu ja mausteet. Keitä 10-15 minuuttia ja poista mausteet. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 20 minuuttia. Jaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja jäähdytä. Tarjoa juustojen kanssa tai liharuokien/tortillojen lisäkkeenä.

Kommentit

Suositut tekstit