Punasipulihilloke
Tämän ohjeen pohjana käytän K-ruoka.fin ohjetta, mitä muutan joulunaikaan sen verran, että vaihdan mehun glögiin ja lisään keitokseen jouluisia mausteita.
500-600 g punasipulia
1 kanelitanko
1 tähtianis
5 kokonaista neilikkaa
5 kokonaista mustapippuria
1 tl jauhettua inkivääriä
1,5 dl punaviiniä
1 dl glögiä tai mustaherukkamehutiivistettä
1-2 rkl punaviinietikkaa
1,5-2 dl hillosokeria
Kuori ja hienonna punasipulit. Pane neilikat ja maustapippurit maustesiivilään tai teepalloon. Kiehauta punaviini, glögi/mehu ja mausteet. Keitä 10-15 minuuttia ja poista mausteet. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 20 minuuttia. Jaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja jäähdytä. Tarjoa juustojen kanssa tai liharuokien/tortillojen lisäkkeenä.
Kommentit
Lähetä kommentti