Raparperichutney

 

3 isohkoa raparperinvartta
1 sipuli (kesäsipuli varsineen)
3-4 valkosipulinkynttä
1 tl inkiväärijauhetta (tai tuoretta inkivääriä)
1 paprika (värillä ei väliä)
1 chilipaprika tai pieneksi leikattuja rosmariinin oksia
1-1½ dl ruokosokeria
2½ dl hillosokeria
kanelitanko
½ dl omenaviinietikkaa

Pese raparperit ja paprikat. Kuori raparperit ja sipulit. Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoinen sisus. Paloittele raparperit, sipulit ja paprikat. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä 20-30 minuuttia välillä sekoittaen. Purkita ja laita viileään.

Pohjana on käytetty hellapoliisi.fi reseptiä ja sovellettu sitä oman makuiseksi:

http://www.hellapoliisi.fi/hillot-ja-sailykkeet/3322-raparperichutney

Kommentit

Suositut tekstit