Murtolan salaatti

Pienipalkkaisina nuorina perheinä valmistimme kutsuille usein "Murtolan salaattia", silloin käytimme siihen makaronia, Balkan-markkaraa, purjoa ja herne-maissi-paprika -sekoitusta. Päivitin sen nykyaikaan, edelleenkin se on edullinen ja riittoisa.


300 g täysjyväpastaa + kanafondi

1 kananmuna

kermaviili

sardiinifileitä (esim. Savio 75g)

1-2 suolakurkkua

pala tuoretta kurkkua

1 omena

punasipuli

pala purjoa tai yksi kevätsipuli varsineen

savulohipala tai purkki savustettua tonnikalaa 

puolikkaan sitruunan mehu

sinappia, sitruunapippuria, currya, suolaa

(makeaa chilikastiketta)

salaattisiemeniä, aurinkokuivattuja tomaatteja tai kirsikkatomaatteja

Keitä kananmuna kovaksi. Keitä pasta kypsäksi kanafondilla maustetussa vedessä. Mausta kermaviili sinapilla, sitruunapippurilla, curryjauheella ja ripauksella suolaa. Silppua kananmuna ja puolet sardiineista haarukalla ja sekoita kermaviiliin. Laita kylmään maustumaan.

Silppua sipulit, pilko omena ja kurkut ja laita ne isoon kulhoon, purista puolikkaan sitruunan mehu päälle. Pienennä lohi/tonnikala joukkoon (käytä myös tonnikalan öljy ja puolet sardiinien öljystä). Valuta kypsä pasta ja sekoita kulhoon muiden joukkoon. Lisää lopuksi maustettu kermaviili ja sekoita kunnolla. Voit lisätä myös makeaa chilikastiketta, jos haluat. 

Annostele salaatti, lautasen pohjalle voit silputa jotain salaattia tai babypinaattia. Koristele omenalohkoilla/salaattisiemenillä/ aurinkokuivatuilla tomaateilla tai kirsikkatomaateilla. Voit myös raastaa parmesania salaatin päälle. 

Lisänä voit tarjota patonkia tai ruissipsejä.

Kommentit

Suositut tekstit