Portugalilainen kalapata
öljyä
3-4 valkosipulinkynttä
punasipuli
1 prk tomaattimurskaa
5 dl vettä, kala- tai kasvisfondi (tai kuutio)
3-4 perunaa
2-3 porkkanaa
punainen paprika
fenkoli
(kuivattuja sieniä, lehtikaalisilppua)
1 rkl ruokosokeria
chilihiutaleita, sitruunapippuria
makeaa chilikastiketta, soijaa
(kivettömiä oliiveja)
pakastetut kalakuutiot, esim. seitiä ja lohta
suolakurkku
Silppua sipulit ja pilko kasvikset pieniksi paloiksi. Lorauta öljy pataan ja kuullota siinä sipulit. Lisää kasvikset ja sekoita joukkoon tomaattimurska, ruokosokeri ja mausteet. Lisää vettä ja kasvis/kalafondi tai -kuutio. Murskaa joukkoon kourallinen, pari kuivattuja sieniä, lehtikaalia ja oliiveja, jos haluat. Lisää lopuksi jäiset kalakuutiot. Anna hautua kannen alla, sekoita välillä ja maista. Lisää tarvittaessa chilikastiketta ja soijaa. Makua lisäämään voit pilkkoa joukkoon yhden suolakurkun. Anna hautua niin kauan, että kasvikset ja kala ovat pehmeitä ja kypsiä.
Kommentit
Lähetä kommentti