Portugalilainen kalapata

 

öljyä

3-4 valkosipulinkynttä

punasipuli

1 prk tomaattimurskaa 

5 dl vettä, kala- tai kasvisfondi (tai kuutio)

3-4 perunaa

2-3 porkkanaa

punainen paprika

fenkoli

(kuivattuja sieniä, lehtikaalisilppua)

1 rkl ruokosokeria

chilihiutaleita, sitruunapippuria

makeaa chilikastiketta, soijaa

(kivettömiä oliiveja)

pakastetut kalakuutiot, esim. seitiä ja lohta 

suolakurkku

 

Silppua sipulit ja pilko kasvikset pieniksi paloiksi. Lorauta öljy pataan ja kuullota siinä sipulit. Lisää kasvikset ja sekoita joukkoon tomaattimurska, ruokosokeri ja mausteet. Lisää vettä ja kasvis/kalafondi tai -kuutio. Murskaa joukkoon kourallinen, pari kuivattuja sieniä, lehtikaalia ja oliiveja, jos haluat. Lisää lopuksi jäiset kalakuutiot. Anna hautua kannen alla, sekoita välillä ja maista. Lisää tarvittaessa chilikastiketta ja soijaa. Makua lisäämään voit pilkkoa joukkoon yhden suolakurkun. Anna hautua niin kauan, että kasvikset ja kala ovat pehmeitä ja kypsiä.

Kommentit

Suositut tekstit