Chorizo-papusoppa vol. 2

 

Meksikolainen papusoppa on yksi lempiruuistamme ja resepti on toiminut hyvin, mutta muuttunut vuosien varrella jonkun verran, joten päivitän sen nyt tähän. Annos on neljälle, soppaa voit kasvattaa lisäämällä toisen annoksen papuja, lisää linssejä, nestettä ja tomaattimurskaa.

1 punasipuli

2-4 valkosipulin kynttä

loraus öljyä

500 g paseerattua tomaattia

380 g papumix

2 dl punaisia linssejä

150 g chorizosiivuja

2 porkkanaa

1-2 kourallista kuivattuja sieniä tai purkki herkkusienisiivuja

lehti/palmukaalia pieneksi leikattuna

vettä

lihafondi

1 tl savupaprikajauhetta

ripaus chilihiutaleita

1 tl juustokuminaa

oreganoa tai muita kuivattuja yrttejä

2 laakerinlehteä

2 dl ruokakermaa/juustokermaa

chilikastiketta ja soijaa

Silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Lisää mausteet ja paseerattu tomaatti. Huuhtele pavut ja linssit, lisää kattilaan. Pese ja kuori porkkanat ja kaalit, leikkaa pieniksi. Leikkaa chorizomakkarat silpuksi. Lisää kaikki kattilaan. Lisää vettä sen verran, että seos muuttuu paksuksi keitoksi ja sekoita joukkoon lihafondi. Jos haluat, murskaa joukkoon kuivattuja sieniä. Anna hautua kannen alla, kunnes linssit ja porkkanat ovat pehmeitä. Sekoita joukkoon ruokakerma, maista ja lisää chilikastiketta ja soijaa maun mukaan. 

Annosten päälle voit ripotella paahdettuja siemeniä tai texmex-nachoja. 

Olen silpunnut pakastimeen lehti- ja palmukaalia pieniin pakastepusseihin, samoin madoliinilla siivutetut tarjousporkkanat. Niitä voin helposti lisätä keittoihin ja patoihin.

Kommentit

Suositut tekstit