Chorizo-papusoppa vol. 2
1 punasipuli
2-4 valkosipulin kynttä
loraus öljyä
500 g paseerattua tomaattia
380 g papumix
2 dl punaisia linssejä
150 g chorizosiivuja
2 porkkanaa
1-2 kourallista kuivattuja sieniä tai purkki herkkusienisiivuja
lehti/palmukaalia pieneksi leikattuna
vettä
lihafondi
1 tl savupaprikajauhetta
ripaus chilihiutaleita
1 tl juustokuminaa
oreganoa tai muita kuivattuja yrttejä
2 laakerinlehteä
2 dl ruokakermaa/juustokermaa
chilikastiketta ja soijaa
Silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Lisää mausteet ja paseerattu tomaatti. Huuhtele pavut ja linssit, lisää kattilaan. Pese ja kuori porkkanat ja kaalit, leikkaa pieniksi. Leikkaa chorizomakkarat silpuksi. Lisää kaikki kattilaan. Lisää vettä sen verran, että seos muuttuu paksuksi keitoksi ja sekoita joukkoon lihafondi. Jos haluat, murskaa joukkoon kuivattuja sieniä. Anna hautua kannen alla, kunnes linssit ja porkkanat ovat pehmeitä. Sekoita joukkoon ruokakerma, maista ja lisää chilikastiketta ja soijaa maun mukaan.
Annosten päälle voit ripotella paahdettuja siemeniä tai texmex-nachoja.
Olen
silpunnut pakastimeen lehti- ja palmukaalia pieniin pakastepusseihin,
samoin madoliinilla siivutetut tarjousporkkanat. Niitä voin helposti
lisätä keittoihin ja patoihin.
Kommentit
Lähetä kommentti