Sardiinipasta (anjovispasta)

 

Sardiinifileitä öljyssä (esim. Savio 40 g)

1 salottisipuli 

2-3 valkosipulinkynttä

500 g tomaattimurskaa (esim. Mutti)

ripaus chilihiutaleita

1 rkl ruokosokeria tai hunajaa

n. 300 g pastaa

kana/kalafondi, suolaa (soijaa)

parmesania raastettuna

Tyhjennä sardiinipurkki öljyineen pannulle, silppua sipulit ja lisää sardiinien joukkoon. Kuumenna ja hämmennä, kunnes sardiinit hajoavat hiutaleiksi ja sipulit pehmenevät. Lisää chilihiutaleet, tomaattimurska ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen välillä hämmentäen.

Laita pastavesi kiehumaan, joukkoon kanafondi ja vähän suolaa. Lisää pastat sekoittamalla joukkoon, anna kiehua 10 minuuttia (tai pussin ohjeen mukaan). Lisää kastikkeeseen tarvittaessa soijaa, sardiinit eivät ole kovin suolaisia. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon.

Raasta annosten päälle parmesaania.


 

Kommentit

Suositut tekstit