Karpalo-valkosuklaacookiet
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
¾ dl muscovado - tai ruokosokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
100 g valkoista suklaata
100 g kuivattuja karpaloita tai puolukoita
¾ dl mantelirouhetta
Sekoita
sokerit pehmeän voin joukkoon, lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi.
Rouhi suklaa, lisää karpalot, suklaa- ja mantelirouhe taikinaan. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Sekoita
taikina tasaiseksi ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Pyöritä
taikinasta palloja, laita ne pellille leivinpaperin päälle ja paina
hieman litteämmiksi (taikina ei tartu kylmällä vedellä kastettuihin
käsiin). Paista uunin yläosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Tänä
vuonna vaihdoin valkosuklaan + mantelirouheen Pirkan
hasselpähkinä-valkosuklaaseen. Pikkuleivät ovat Onnin herkkua, mutta nyt
emme voi tavata, joten tarjosin hänelle reseptiä.
Kommentit
Lähetä kommentti