Karpalo-valkosuklaacookiet


 
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
¾ dl muscovado - tai ruokosokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
100 g valkoista suklaata
100 g kuivattuja karpaloita tai puolukoita
¾ dl mantelirouhetta
 
Sekoita sokerit pehmeän voin joukkoon, lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Rouhi suklaa, lisää karpalot, suklaa- ja mantelirouhe taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
 
Pyöritä taikinasta palloja, laita ne pellille leivinpaperin päälle ja paina hieman litteämmiksi (taikina ei tartu kylmällä vedellä kastettuihin käsiin). Paista uunin yläosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
 
Tänä vuonna vaihdoin valkosuklaan + mantelirouheen Pirkan hasselpähkinä-valkosuklaaseen. Pikkuleivät ovat Onnin herkkua, mutta nyt emme voi tavata, joten tarjosin hänelle reseptiä.

Kommentit

Suositut tekstit