Maailman paras piparitaikina
(Avotakka 1980) 
350 g siirappia     
300 g sokeria     
500 g voita tai margariinia    
2 kananmunaa    
1 rkl kardemummaa    
1 rkl neilikkaa     
1 rkl kanelia     
½ rkl inkivääriä    
1 rkl soodaa     
1 dl kermaa    
1 kg vehnäjauhoja    
150 g perunajauhoja    
Mittaa rasva, sokeri ja siirappi teräskulhoon ja sulata aineet hellan 
levyllä. Sekoita tasaiseksi ja siirrä kulho tiskialtaaseen. 
Lisää mausteet, vähän vatkatut munat ja kerma, johon on liotettu sooda.
Viimeiseksi lisätään peruna- ja vehnäjauhot ja sekoitetaan taikina sileäksi.
Anna vetäytyä yön yli kylmässä, leivotaan seuraavana päivänä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Halutessasi voit tehdä puolikkaan annoksen tai pakastaa osan taikinasta.

Kommentit
Lähetä kommentti