Broileri-kasvisvuoka

 

1-1,5 kg broilerin koipi-reisipaloja
7-mausteseosta tai jos kaapista löytyy kuivattua korianteria, salviaa, paprikaa, inkivääriä, kuminaa, sitruunapippuria, cayennepippuria/chilihiutaleita tms.

(150-170 g pekonia)

Mieleisiä kasviksia, esim:

5 perunaa tai kaalia/fenkolia, 2-3 multaporkkanaa
kuivattua tai tuoretta lehtikaalia silputtuna
1-2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
puolikas purjo tai pari kevätsipulia varsineen
öljyä
2½ dl vettä
2 dl valkoviiniä
kanaliemikuutio tai kanafondia
(kuivattuja luumuja tai taateleita)
tuoreita tai kuivattuja sieniä
(oliiveja, Pirkka Thai-chilikastiketta, soijaa)

Poista broilerin paloista nahka ja ylimääräinen rasva. Puolita palat ja lado ne uunivuokaan. Ripauta päälle kuivattuja mausteita, suolaa maltillisesti. Peitä ne pekonisiivuilla, jos haluat ruokaan lisää rasvaa ja suolaa. Kypsennä 175 asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Broilerin kypsyessä kuori ja paloittele juurekset, silppua sipulit. Kuullota sipulit öljytilkassa pannulla ja lisää juurekset joukkoon. Lisää valkoviini, vesi ja kanaliemi. Sekoita aina välillä. Paloittele pari desiä luumuja ja lisää ne pannulle. Rutista sekaan kourallinen kuivattuja sieniä. Halutessasi voit lisätä oliiveja ja chilikastiketta. Sekoita maut tasaiseksi, maista ja lisää soijaa jos haluat enemmän suolaisuutta.

Kaada kasvispaistos uunivuokaan (samaan broilerien kanssa, jos mahtuu).

Vaihteen vuoksi vaihdoin perunat (unohdin siis ostaa ne) ruusukaaleihin ja tuoreisiin suppilovahveroihin. Keitin ½ litrassa kanalientä jyväpastaa hetken ja lisäsin pastan liemineen broilerin ja kasvisten päälle ennen viimeistä kypsennystä.

Kypsennä uunissa 30-45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja broilerin liha irtoaa helposti luista.

Kommentit

Suositut tekstit