Särki-perunasalaatti

 

5 keskikokoista perunaa

3 kananmunaa

1 prk Järkisärki säilykettä

1 suolakurkku

1 ruukku tilliä

½-1 dl rypsiöljyä (särkisäilykkeestä)

puolikkaan sitruunan mehu

1 rkl juoksevaa hunajaa

½ tl suolaa

ripaus sitruunapippuria

Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä ne. Keitä kananmunat koviksi. Kuori perunat ja kuutioi ne, kuori ja hienonna kananmunat ja kuutioi suolakurkku. Valuta särkisäilyke (säästä öljy kastikkeeseen), hienonna kalat ja sekoita kaikki aineet keskenään. 

Leikkaa tillipuntti pienemmäksi sauvasekoittimen kulhoon. Kaada päälle öljy, sitruunamehu, hunaja ja mausteet. Surrauta tasaiseksi kastikkeeksi. Yhdistä kastike muihin aineksiin, annokset voit vielä koristella tillinoksilla.

Kommentit

Suositut tekstit