Naudan uunipata

 

uunivalmis naudanlihapata (Lidl)

1-2 sipulia (punaista tai tavallista)

3-5 valkosipulinkynttä

öljyä

sieniä

lehtikaalisilppua

(marjoja)

purkki letšoa (Viro-kaupasta)

2-3 dl vettä

1 lihafondi

savupaprikaa, oreganoa

2 laakerinlehteä 

hunajaa tai ruskeaa sokeria

soijaa

makeaa chilikastiketta

Kuumenna öljyä padassa ja kuullota siinä sipulisilppu. Lisää pilkotut sienet, lehtikaalisilppu ja mausteet, sekoita. Kumoa joukkoon naudanliha ja letšo. Huuhtele letšopurkki vedellä ja sekoita pataan. Minulla on vieläkin liköörinteosta jääneitä vodkassa marinoituja marjoja, lisään niitä ruokaan kuin ruokaan. Kuumenna sekoittaen, lisää fondi, laakerinlehdet ja hunaja/sokeri. Laita chilikastiketta ja soijaa maun mukaan (aluksi varovasti, myöhemmin voit lisätä, jos on tarvetta). Kansi päälle ja pata 175-asteiseen uuniin 1-2 tunniksi. Tarjoa lisäksi täysjyväriisiä.

Vinkki: pääsiäispataan voit vaihtaa naudan lihan karitsan paistiin, oreganon minttuun ja veden punaviiniin.

Kommentit

Suositut tekstit