Meksikolainen papusoppa
1
punasipuli
2-4
valkosipulin kynttä
1
tlk kidneypapuja (tomaatti-chilikastikkeessa)
1
tlk ruskeita papuja
150
g chorizo-makkaraa
2
rkl öljyä
1
tl chilijauhetta (tai loraus chilikastiketta) tai ½ tl
savupaprikajauhetta
1
tl juustokuminaa
2
laakerinlehteä
pieni
purkki tomaattipyreetä
8
dl vettä
1
lihaliemikuutio/fondi
Juustoraastetta,
1 pussi nachoja
(soijaa,
ruokakermaa)
Kuori
ja hienonna punasipuli ja valkosipulin kynnet. Huuhtele ja valuta
pavut (ei jos käytät papuja tomaatti-chilikastikkeessa). Soseuta
puolet pavuista perunasurvimella, jätä loput kokonaisiksi. Silppua
chorizo pieniksi paloiksi.
Kuumenna
öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuleita hetki. Lisää
mausteet, chili, laakerinlehdet ja tomaattipyree. Kaada joukkoon vesi
ja murenna mausteeksi lihaliemikuutio. Anna hautua hetki kannen alla.
Lisää hienonnetut pavut ja sekoita huolellisesti. Kun seos on
tasaista, lisää kokonaiset pavut ja chorizopalat. Anna hautua
kannen alla noin 20 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa juustoraasteen
ja nachojen kanssa.
Mikäli
haluat keittoon lisää tulisuutta, halkaise kaksi vihreää chiliä,
poista siemenet ja hienonna. Lisää kattilaan yhdessä sipulien ja
mausteiden kanssa. Toisaalta, jos haluat ruuasta lempeämpää, lisää
keittoon Valion 3-juuston ruokakermaa (10%).
Jos
haluat keittoon tukevuutta, lisää 2-3 raastettua porkkanaa,
silputtua lehtikaalia, paloiteltuja sieniä ja kivettömiä oliiveja. Keitä kunnes
porkkanat ovat pehmenneet.
Vinkki; vaihdoin tomaattipyreen purkilliseen (yrttiseen/valkosipuliseen) tomaattimurskaan ja lisäsin keittoon 1-2 dl punaisia linssejä.
Kommentit
Lähetä kommentti