Kukkoa viinissä
n.
1 kg luista broileria tai n. 600 g marinoimattomia fileitä
2
rkl vehnäjauhoja
rouhittua
mustapippuria
suolaa
100
g pekonia
(2
rkl öljyä)
4
dl punaviiniä
3
dl kanalientä
pieni
purkki tomaattipyrettä
4-5
valkosipulin kynttä
4-5
pientä sipulia
rasia
tuoreita herkkusieniä
1
tl kuivattua timjamia
2
laakerinlehteä
Paloittele
broileri isohkoiksi paloiksi, esim. filee 4-5 osaan (itse käytin
koipi-reisipaloja luineen, poistin niistä ennen kypsentämistä
nahat ja turhat rasvat). Pyöritä palat suolalla ja pippurilla
maustetuissa jauhoissa. Suikaloi pekoni ja ruskista kevyesti
pannulla. Nosta pekonisuikaleet pataan ja ruskista broilerinpalat
pannulla ja siirrä nekin pataan. Käytä herkkusienet ja sipulit
pannulla ja lisää broilerin seuraksi. Huuhtele pannu punaviinillä
ja kaada pataan, samoin kanaliemi, tomaattipyre ja mausteet. Anna
kypsyä uunissa 175 asteessa pari tuntia. Tarjoa keitetyn riisin
kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti